Fietsen, vuilnisbakken en terrasstoelen op de Neude moeten plaatsmaken voor banken en bomen

© Gemeente Utrecht
Utrecht - Geparkeerde fietsen, terrasstoelen en vuilnisbakken sieren nu de Neude in Utrecht. De gemeente Utrecht wil daar verandering in brengen. Er moeten extra bomen en banken op het plein komen te staan en ook wil de gemeente meer en betere fietsenrekken neerzetten.
Wethouder Mobiliteit Lot van Hooijdonk is blij met het plan: "We willen de Neude veranderen in een plek waar mensen comfortabel kunnen zitten en afspreken. Dit betekent minder fietsen op het plein en meer openbare zitplekken. Extra bomen en groen zorgen ervoor dat deze bijzondere plek in het centrum het hele jaar door aangenaam is."

Bomen en banken

De banken en bomen moeten het minder aantrekkelijk maken voor fietsers om hun fiets te parkeren op het plein. Vanaf eind 2024 worden de bomen geplant. In de zomer gaat de gemeente banken neerzetten. De aankomende twee weken wordt er al gegraven op het plein om te kijken waar de kabels en leidingen in de grond liggen. Op die manier kunnen de bomen op de juiste plek geplaatst worden.
Ook gaat de gemeente in gesprek met ondernemers en organisatoren van evenementen op het plein zodat gekeken kan worden hoe de nieuwe indeling past bij de evenementen.