Gekkenhuis op laatste dag van Perry Sport: 'Negentig cent voor een badmuts, dat kun je niet laten liggen'

© RTV Utrecht
Utrecht - De Perry Sport sluit na vandaag haar deuren. Het moederbedrijf waar ook Aktiesport en Sprinter onder vallen is failliet. En dus was het vandaag op de laatste dag een gekkenhuis.
"Negentig cent voor een badmuts, dat kun je niet laten liggen", vertelt een tevreden klant. Of het jammer is dat de Perry Sport straks weg is? "Ach ja, er zijn meer sportwinkels."
Toch zal niet iedereen het daar mee eens. De sportwinkel is al meer dan 40 jaar een begrip op het Vredenburgplein in Utrecht. Dat de winkel zou verdwijnen, werd in augustus al duidelijk. De locatie in Utrecht is een van de laatste zes filialen die nog open is. Op deze laatste dag gaat het allerlaatste assortiment daarom voor een spotprijs weg.
Gekkenhuis op laatste dag van Perry Sport: 'Negentig cent voor een badmuts, dat kun je niet laten liggen'
Moeder Willie komt samen met zoon Milan en een grote tas de winkel uitgelopen. De inhoud: snowboots voor d'r dochter, meerdere schaatsbeschermers en voor Milan kniebeschermers. "Maar ik vind het wel erg jammer dat ie er straks niet meer is, hoor. Wij slaagden hier altijd goed."
De twee weten dat ze opzoek moeten naar een nieuwe sportwinkel. Hoewel Milan meteen "online" voorstelt, vindt Willie dat een minder plan. "Het is juist zo fijn dat je het bij een fysieke winkel meteen kunt passen."
Voor Jarno en Siebe is het een minder leuke dag. De twee jonge jongens wisten ten eerste überhaupt niet dat de winkel waar ze graag komen ermee zou stoppen. Eenmaal in de winkel komen ze er tot overmaat van ramp ook nog achter dat bijna alles al weg is. "Er zijn toch wel veel mensen die nog even komen kijken. De schappen zijn leeg", zegt Siebe. "Leeggeroofd", voegt Jarno daaraan toe. "Ik haalde hier altijd leuke shirtjes, jammer dat ie dicht gaat."