Café van Henk Westbroek verkocht: 'Het is mooi geweest. We zijn dicht'

© RTV Utrecht
Utrecht - Henk Westbroek heeft Café Restaurant NOLA op de Mariaplaats in Utrecht verkocht. Het restaurant werd in 2020 geopend, daarvoor runde Westbroek er 25 jaar lang het iconische café Stairway to Heaven en club Stairway. "We hebben besloten de stekker eruit te trekken."
Na 38 jaar heeft Westbroek zijn café verkocht. Samen met zijn vrouw, dochter en schoonzoon had de Utrechtse zanger Café Restaurant NOLA. Zijn dochter runde er de tent. "Het werd te druk voor mijn dochter. Ze moest daar werken en heeft daarnaast een volledige baan", zegt Henk Westbroek. "Mijn vrouw en ik waren het bovendien al langer zat. We zijn in de zeventig en wat heb je er dan nog te zoeken. Op een gegeven moment is het een mooie reden om te stoppen."
In 2020 ging NOLA open, nadat Club Stairway en Stairway to Heaven sloten. Westbroek was toen geen eigenaar meer en zijn dochter Chrissie nam de boel over. Nu sluit ook NOLA de deuren. "Gisteren was de laatste dag dat we open waren. Het is mooi geweest. We zijn dicht. Ik zoek geen nieuwe uitdaging hoor, ik zoek rust", zegt Westbroek.

Rockers en bekende artiesten

Westbroek blikt nog wel even terug op de mooie tijden die hij in het café aan de Mariaplaats heeft gehad. Vooral toen het café nog Stairway to Heaven heette, was Westbroek een blij man. "De rockers waren de leukste mensen als klanten. Allemaal van die jongens met een stuk of achttien tattoos en hang- en sluitwerk. Soms schrok je een beetje van ze, maar ze waren zo leuk."
"Het leukste waren alle bandjes die kwamen optreden. In Stairway to Heaven hebben Alanis Morissette, Shania Twain en Golden Earring opgetreden." Westbroek en zijn vrouw hadden naast het runnen van het café een goed inkomen. "We hoefden niets aan het café te verdienen. Daarom hadden we altijd 0 euro entreekosten."

Veel gedoe

Daarna ging het bergafwaarts met Stairway, vindt Westbroek. "Toen het Club Stairway werd, vond ik het helemaal niet meer leuk. Er kwamen stomme rappers optreden, die waren arrogant als de pest." Toen in 2020 NOLA opende, vond Westbroek het wel weer leuk. Hij was toen niet meer de eigenaar, maar vond de sfeer in het café weer goed.
Echt rouwig is de Utrechtse zanger niet over de verkoop. Naar eigen zeggen heeft hij veel gedoe gehad met de gemeente. "Ik ben wel een beetje aan het klagen, maar het was ook een fantastische tijd. Ik zie het zo: van een hele leuke vakantie weet je vijftien jaar later niks meer. Maar stond je op een camping en ben je weggedreven met je tent, dan weet je het nog allemaal precies. Vervelende dingen blijven bij je, leuke dingen laat je achter."