Cosmetische kliniek weer open na beschieting: 'Waren zware tijden'

© Dion Balfoort / RTV Utrecht
Utrecht - Drs. Samana Clinics, de cosmetische kliniek in de Utrechtse Gerbrandystraat die twee weken geleden beschoten werd, opent weer de deuren. Over de mogelijke aanleiding van de beschieting kan en wil het bedrijf niets zeggen: "We kunnen niet anders dan de resultaten van het onderzoek afwachten alvorens te communiceren."
In de ochtend van 12 februari werden de kogelgaten in de voordeur opgemerkt door buurtbewoners. De politie vermoedt dat er die nacht rond 01.00 uur geschoten is. Begin deze maand kwam het cosmetisch bedrijf in opspraak door een aflevering van BOOS, het programma van Tim Hofman. "We benadrukken onze rotsvaste overtuiging dat wij recht in onze schoenen staan, zowel wat betreft de BOOS-uitzending, waar we eerder al deze communicatie over deden, als over de incidenten."
Klanten die in de tussentijd hun afspraak hebben moeten missen, worden ingelicht, zegt het bedrijf op zijn Instagram-pagina. "Het zijn zware tijden geweest voor iedereen in en rond deze organisatie, maar we gaan hier sterker uitkomen."
Het bedrijf zegt "nauw overlegd" te hebben met de politie over de heropening. "De beslissing om te sluiten was een pure voorzorgsmaatregel vanuit Drs. Samana Clinics. We wilden door de onduidelijke situatie geen enkel risico nemen op het gebied van veiligheid."