Utrechtse Hells Angels krijgen voorwaardelijke straf voor bezoeken geheim clubhuis

© RTV Utrecht
Utrecht - Vijf mannen die vorig jaar in een geheime kroeg van de verboden Hells Angels werden opgepakt, hebben vandaag een voorwaardelijke celstraf van een maand gekregen. Zelf vonden ze dat ze niets verkeerd deden, omdat ze als lokale afdeling van de motorclub niet onder het landelijke verbod zouden vallen. Daar was de rechter het niet mee eens.
De politie viel het clubhuis in het centrum van Utrecht vorig jaar maart binnen en hield de mannen daar toen aan. Er waren vermoedens dat het pand niet als woning, maar als kroeg dienstdeed. Die vermoedens bleken te kloppen. Er hingen onder meer posters en foto's in het pand die naar de Hells Angels verwezen en de politie vond ook jassen en T-shirts met afbeeldingen en teksten van de club.

Uitschuifbare wapenstok

Daarnaast had een van de mannen meerdere zogenoemde ponypacks, envelopjes met drugs, en een uitschuifbare wapenstok bij zich. Hij kreeg een boete van 950 euro bovenop zijn voorwaardelijke celstraf.
Het vijftal zelf gaf aan samen te komen als leden van een Utrechtse afdeling van de Angels en dat het verbod op de Hells Angels Holland daarom niet op hen van toepassing was. Daar ging de rechtbank niet in mee: die stelt dat de clubavonden in Utrecht een voortzetting waren van de verboden motorclub.
De Hells Angels werden in 2022 definitief verboden na een uitspraak van de Hoge Raad. Meerdere clubs zijn na soortgelijke procedures ook verboden, bijvoorbeeld motorclub Satudarah.