Een sleutelbos vol herinneringen: 'Met deze foto heb ik altijd een stukje Suriname bij me'

Karoen heeft een bijzonder aandenken aan zijn sleutelbos
Karoen heeft een bijzonder aandenken aan zijn sleutelbos © RTV Utrecht
Utrecht - Je zou jezelf best voor kunnen stellen met alleen je sleutelbos, en de verhalen die horen bij alles wat aan dat ringetje hangt. Souvenirs die vertellen waar je bent geweest en sleutels van geliefden of je werk. Wat draag jij allemaal mee aan je sleutelbos? Margreet gaat op zoek naar het verhaal achter je sleutelbos.
Soms hangt er zomaar een stukje van 'vroeger' tussen de sleutels

Nieuw leven

Karoen kwam in de zomer van 2023 naar Nederland om hier te gaan studeren. Het was zijn eerste keer hier, maar gelukkig werd hij warm opgevangen: "Mijn opa en oma wonen hier, dus ik kon bij hen gaan wonen. Vanuit hun huis leer ik Utrecht kennen. Wat er anders is dan bij ons in Suriname? Het weer! Maar ook dat de stad niet zo groot is en je dus alles lekker op de fiets of met de bus kunt doen. Het is hier veilig."
Hoewel Karoen in Nederland wil blijven om hier zijn carrière en leven op te bouwen, heeft hij altijd een stukje Suriname bij zich: "Aan mijn sleutelhanger hangt een foto van mijn examenklas in Paramaribo, daar kijk ik graag naar. Ik geloof dat er nog één klasgenoot naar Nederland is gekomen om te studeren, de rest is daar gebleven."
De hele aflevering van 'De Sleutelbos' zie je hier.