Aurelius College in Vleuten moet na amper twee jaar de deuren alweer sluiten

© Google Maps
Vleuten - Het avontuur van het Aurelius College heeft nog geen twee jaar mogen duren. Scholenkoepel PCOU Willibrord heeft besloten de deuren aan het eind van dit schooljaar te sluiten. Er zijn te weinig leerlingen om de school open te houden.
Op dit moment telt de jenaplanschool niet meer dan dertig leerlingen. PCOU Willibrord startte dit jaar met nog een voortgezet onderwijsschool in Vleuten, het Limus College. De visies van de twee scholen komen sterk overeen. Zo staan ze beiden voor 'het uitstel van het niveau advies en uitdagend projectmatig onderwijs'.
In een verklaring op de website zegt het bestuur dat het financieel niet haalbaar is om beide scholen verder te ontwikkelen. "Team Aurelius is met veel enthousiasme en gedrevenheid dit schoolconcept gestart en had nog veel plannen voor de toekomst."
Leerlingen van de school doorlopen een tweejarige brugklas waarna ze alsnog een andere school moeten uitkiezen. Daarom verandert er voor twintig van de dertig leerlingen niets, zij moesten toch al naar een andere school. Tien 'eerstejaars' zullen wel moeten verkassen.