94-jarige man ontvoerd in Utrecht, drie verdachten aangehouden

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Utrecht - In de buurt van Utrecht is gistermiddag rond 14.00 uur een 94-jarige man aangereden en daarna ontvoerd in Hilversum. Zo'n vijf uur later werden drie verdachten aangehouden en het slachtoffer vrijgelaten, bevestigt de politie.
De aangehouden verdachten zijn een 23-jarige vrouw uit Den Dolder, een 30-jarige man uit Utrecht en een 20-jarige man uit Den Haag. De politie is op zoek naar getuigen en mensen die meer informatie hebben over het voorval.
Het slachtoffer werd gisteren rond 14.00 uur op zijn scootmobiel onderweg naar Utrecht gespot. In de buurt van Utrecht werd de man aangereden door een kleine blauwe auto. De inmiddels opgepakte verdachten dwongen de 94-jarige man richting zijn huis te rijden in Hilversum, om daar zijn pinpas op te halen.

Oplettende buren

Onder dwang gaf het slachtoffer vervolgens zijn pinpas inclusief pincode. De bejaarde man en de drie verdachten zijn naar Utrecht gereden en hebben meerdere malen geprobeerd geld te pinnen met de bankpas van het slachtoffer.
Oplettende buren zagen de oudere man met zijn geldpas in de auto stappen. Zij belden meteen de politie en gaven het kenteken van de auto door. Met die info vond de politie rond 19.00 uur de auto met het slachtoffer en de drie verdachten. De ontvoerde man is weer veilig thuis.