Aangepaste sluitingstijd en extra beveiliging: HU neemt maatregelen rondom Holocaustlezing

© RTV Utrecht
Utrecht - De Hogeschool Utrecht heeft extra veiligheidsmaatregelen getroffen in verband met de eerste Holocaust-lezing die vanavond om 19.00 uur begint. Een woordvoerder laat weten dat de hogeschool in contact staat met de politie en de gemeente om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen.
Op Trajectum, het onafhankelijke journalistieke platform met HU-nieuws, wordt gemeld dat surveillerende politieagenten, extra beveiliging en hermetisch afgesloten gebouwen onderdeel zijn van de veiligheidsmaatregelen. Ook in de schoolgangen staat op bordjes aangekondigd dat het gebouw eerder sluit. Volgens een RTV Utrecht-verslaggever was er omstreeks 17.00 uur al veel beveiliging aanwezig.
De politie bevestigt in contact te staan met de hogeschool en "de situatie te monitoren". Een gemeentewoordvoerder laat weten dat er bij de gemeente geen signalen bekend zijn van een verhoogd veiligheidsrisico. De woordvoerder van de hogeschool geeft aan dat de beveiliging er is zodat "de mensen die hier komen veilig naar de lezing kunnen."