Utrechtse Simon wint met team WK-touwtrekken: 'Gevierd met een paar biertjes'

© Simon Koetsier
Utrecht - Simon Koetsier, touwtrekker bij Touwtrek Vereniging Lagerweij in Renswoude, werd donderdag met het touwtrekteam uit Monnickendam wereldkampioen. In de finale tegen Noord-Ierland bleek het team van Koetsier sterker te zijn.
"We waren geen favoriet, dat was vooraf al duidelijk", vertelt Koetsier vanuit de sporthal in Zweden waar het WK plaatsvindt. Tijdens de eerste trek werden de krachten gemeten. "Toen dacht ik nog 'dat wordt een zware', maar bij de tweede trek bleken we een langere adem te hebben." De derde trek bewees dat het Nederlandse team de overhand had. "We trokken ze onderuit. Het was geen mooi gezicht, maar ik ben blij dat het gelukt is. 's Avonds hebben we in de bar van het hotel een paar biertjes gedronken om het te vieren."
Deze bescheidenheid weet Koetsier te verklaren doordat hij al een arsenaal aan prijzen in zijn huis heeft hangen. "In 1991 ben ik begonnen met de sport. Het aantal deelnemers is maar klein en daardoor klim je zo op en kun je meedoen aan internationale wedstrijden." Dat doet Koetsier dan ook al sinds 1993. Maar toch: "Deze prijs in Zweden had ik nog niet. Dit was namelijk het WK-indoor. Op het WK-outdoor heb ik al wel twee keer goud gewonnen."
Voor Koetsier is het touwtrekken vooral een 'uitlaatklep'. "In het dagelijkse leven werk ik als vertegenwoordiger van reinigingsmachines. Het is heerlijk om in de weekenden hier mee bezig te zijn." Volgende week zaterdag staat hij dan ook alweer in de manege van Scherpenzeel. "De regiocompetitie start dan weer."