Deze Utrechtse biermaker is brouwerij van het jaar: 'Eer voor ons levenswerk'

© De Kromme Haring
Utrecht - De Utrechtse brouwerij De Kromme Haring is uitgeroepen tot onafhankelijke brouwerij van het jaar. De brouwers kregen de prijs op de Dutch Craft Beer Conference.
Dat wordt ieder jaar door Branchevereniging CRAFT georganiseerd en dan worden ook de CRAFT Awards uitgereikt. Dat is als erkenning en waardering voor het werk dat gedaan wordt ter bevordering van lokaal, onafhankelijk gebrouwen bier. Binnen de vereniging konden brouwerijen worden voordragen, waarna de leden de winnaars verkozen.
"Dat deze erkenning komt van onze vakgenoten maakt deze prijs uniek en is dan ook de grootste eer voor ons levenswerk", zegt eigenaar Gijs van Wiechen van De Kromme Haring. Hij startte de brouwerij in 2017 met mede-eigenaar Stephen Grigg. De Kromme Haring, inclusief een brewpub waar je kan proeven, zit aan de Europalaan. Ooit opgezet met de gedachte "the only thing we fear is shitty beer".
De brouwerij heeft verschillende bierstijlen en staat erom bekend met smaken te experimenteren. En dat levert volgens de bekende webshop Beerdome soms bieren op die "een beetje funky met een zure ondertoon" zijn.
De leden van branchevereniging CRAFT roemen niet alleen de kwaliteit, maar ook de "vastberaden onafhankelijkheid en eigenzinnige vormgeving" van De Kromme Haring.
Gijs van Wiechen en Stephen Grigg nemen de prijs in ontvangst.
Gijs van Wiechen en Stephen Grigg nemen de prijs in ontvangst. © Dutch Craft Beer Conference