Waterschap verstuurt oude belastingaanslagen alsnog: 'Zet vast geld opzij'

© Waterschap Vallei en Veluwe
Utrecht - Inwoners in de regio van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht (AGV) kunnen de komende tijd meerdere aanslagen voor de waterschapsbelasting op de deurmat verwachten. Het waterschap loopt achter met het sturen van de aanslagen over voorgaande jaren.
De reden is een falend computersysteem dat in 2021 werd ingevoerd. In totaal moet het waterschap nog 653 miljoen euro innen. "Doordat het systeem niet goed werkte, lopen we achter met het versturen van aanslagen over 2022. Uit dat jaar moeten we nog 30 procent versturen. Daarbovenop komt nog de aanslag van 2023 en 2024", vertelt een woordvoerder.

'Maatwerk bij problemen'

Dat betekent dus voor sommige huishoudens dat ze vanaf februari meerdere aanslagen kunnen verwachten. "Het is een ontzettend vervelende situatie. We adviseren mensen om geld opzij te zetten." Als mensen toch in de problemen komen, dan is maatwerk een oplossing.
"In termijnen betalen is sowieso al een optie. Maar doordat het nu om meerdere aanslagen kan gaan, kunnen mensen alsnog in de problemen komen. We kunnen dan kijken naar een oplossing op maat." Het waterschap denkt dat het tot in 2026 bezig is met de financiële inhaalslag.