Man van fiets getrapt en overgoten met frisdrank in Utrecht

© Ab Donker
Utrecht - Een 26-jarige man is vorige week bij de Rode Brug in Utrecht van zijn fiets geschopt en overgoten met frisdrank. Dit laat de politie weten in een zoektocht naar de drie daders.
De politie meldt dat het slachtoffer op maandag 22 januari aan het begin van de avond over de Loevenhoutsedijk fietst, ter hoogte van de Rode Brug in Utrecht. Drie jongens op scooters benaderen hem van rechts. Volgens de politie rijdt de man op een voorrangsweg en is hij bang dat de scooters hem geen voorrang verlenen omdat zij pas op het allerlaatste moment stoppen. De Utrechter zegt er wat van, omdat hij vindt dat de scooters volgens hem gevaarlijk reden. De drie jonge mannen schelden hem vervolgens met discriminerende teksten uit en rijden door.
Het slachtoffer fietst daarna door, maar wordt hij bij de Marnixbrug weer ingehaald door de scooterrijders. Op dat moment gooien de verdachten volgens de politie frisdrank over het slachtoffer. Even later wordt de man opnieuw benaderd en trappen de verdachten hem van zijn fiets, aldus de politie. De man valt daardoor in de berm.
De politie heeft een signalement van de drie jongens verspreid en hoopt dat mensen die iets gezien hebben of meer weten, zich willen melden.