Vleuten, De Meern en Haarzuilens liggen volgens Google in de stad Utrecht, gemeenteraad vreest verwarring

Welke Zonstraat moest het zijn? Die in De Meern of in Utrecht?
Welke Zonstraat moest het zijn? Die in De Meern of in Utrecht? © Google Maps
Utrecht - Een groot deel van de Utrechtse gemeenteraad wil De Meern, Haarzuilens en Vleuten terug op Google Maps. Sinds kort geeft de kaartendienst aan dat straten en adressen daar allemaal in de stad Utrecht liggen.
De gemeente Utrecht bestaat nou eenmaal uit de woonplaatsen De Meern, Haarzuilens, Vleuten én Utrecht. In de Basisregistratie Adressen en Gebouwen staat dat duidelijk aangegeven, maar in Google Maps niet meer. Een aantal partijen in de gemeenteraad vraagt zich nu af of dit al voor verwarring heeft gezorgd.

Zonstraat, Schoolstraat en Jacob Catsstraat

Door deze fout komen mensen misschien op het verkeerde adres te staan. Zo is er zowel in De Meern, als in Utrecht een Piet Heinstraat. Maar ook in Vleuten kan je de Schoolstraat vinden, net als in Utrecht. En de Zonstraat is er ook in De Meern én in Utrecht.
Voor bezoekers aan die adressen is het al vervelend genoeg om op de verkeerde plek te staan, maar voor hulpdiensten is dit helemaal een gevaar. Zo kan een ambulance die naar de Jacob Catsstraat in Vleuten moet, misschien uitkomen bij de Jacob Catsstraat in Utrecht. En daar zit toch zo'n 10 kilometer tussen.
VVD, Volt, UtrechtNu!, D66, ChristenUnie en CDA stellen daarom vragen aan het Utrechtse college, in de hoop dat deze fout van Google Maps aangepast wordt.

Stad of gemeente

Deze kwestie over stad Utrecht en gemeente Utrecht kwam al eerder aan bod. Bewoners in de dorpen De Meern, Haarzuilens en Vleuten kregen meerdere keren van de gemeente een brief waarin staat "uw stad". Terwijl die bewoners uiteraard niet in de stad wonen, maar wel in de gemeente.