Toch geen bekersprookje, maar trots overheerst bij fans Hercules

© RTV Utrecht
Utrecht - Teleurstelling bij de fans van Hercules na het verlies tegen Cambuur, maar nog meer dan dat zijn ze trots dat hun jongens het zo ver hebben geschopt in de KNVB Beker. "We zijn hartstikke trots op ze maar voor nu is het even heel zuur", zegt één van de fans.
Fans teleurgesteld maar ook trots op Hercules
"Je hoopt natuurlijk op een vervolg van de droom na de overwinning op Ajax", klinkt het. "We hebben goed gespeeld. Het was niet de uitslag waar we op hoopten." Anderen drinken gauw hun biertje op en gaan richting huis. Toch is het voor de club en fans een avond om nooit te vergeten.
Bij de eerste vroege goal van Hercules barst het meteen los in de sporthal van de club. Honderden leden zijn bij elkaar gekomen om de bekerwedstrijd te volgen. Kinderen rennen van hun stoel en springen door de zaal. Clubgenoten vallen elkaar juichend in de armen en volgens de fans kan het niet anders dan dat het goed gaat aflopen met zo'n begin.
Fans gaan los na goals van Oussama Lahri

Wachten op de volgende

Tijdens de rust is het tijd om even rustig een biertje bij de bar te bestellen zonder angst om een goal te missen. Het vertrouwen in de jongens is dan nog altijd rotsvast. "Dit is fantastisch, we staan voor. We gaan het gewoon weer doen", zegt één van de Herculesleden.
De fans hoeven niet lang te wachten op de tweede goal van Oussama Lahri. "Wat een prachtige goal", roept een van de feestende fans. Weer springt en danst iedereen door de zaal. "Wat een wereldgoal, ongelofelijk!".
Daarna krijgt het vertrouwen toch een flinke tik. Cambuur komt binnen korte tijd terug en het staat gelijk. Fans zakken wat terug in hun stoel en er klinkt teleurstelling. Maar fanatiek blijven ze hopen op nog een kans.
De volle sporthal zit met het hoofd al bij penalty's na een spannende verlenging, maar dan volgt toch nog een goal van Cambuur. Teleurgesteld stroomt de sporthal leeg, maar een paar fanatiekelingen gaan naar de kantine, om te wachten op hun helden. "We gaan ze natuurlijk feestelijk onthalen en het goed afsluiten samen."