Treinen bij Utrecht Centraal rijden weer normaal, maar kunnen wel drukker en korter zijn

© Koen Laureij
Utrecht - Na de stroomstoring bij Utrecht Centraal rijden de treinen vanochtend weer volgens de normale dienstregeling. Reizigers kunnen nog wel last hebben van de storing van gisteravond. Zo zijn er kortere treinen en kunnen de treinen ook drukker zijn dan normaal, laat de NS weten.
Gisteren, rond 17.00 uur, was er een stroomstoring bij Abcoude. Daardoor raakte het treinverkeer rond Utrecht ontregeld. Rond 21.00 uur was de storing opgelost en reden de treinen weer. Maar dan gaan er nog uren overheen voordat alle schema's weer op orde zijn. "Niet al het materieel staat alweer op de goede plek", zegt een woordvoerder van NS.

Goede plek

Ze spreekt van een logistiek ingewikkeld proces. "Bij een storing komen er treinen op plekken stil te staan waar ze niet horen. Die moeten weer op de goede plek komen. Dat kost tijd. Daardoor kan het zijn dat treinen korter en daardoor dus ook drukker zijn."
Alle reizigers zijn volgens de woordvoerder weer goed thuisgekomen. "Er waren veel gestrande reizigers en die wil je naar hun bestemming brengen. Er zijn extra treinen ingezet en reizigers met taxi's weggebracht."
De oorzaak van de storing is nog niet bekend. ProRail onderzoekt dat nog.