Bekerduel Hercules niet op dinsdag, maar op donderdagavond

Het veld op Zoudenbalch
Het veld op Zoudenbalch © RTV Utrecht/Bert Kous
Utrecht - Het KNVB-bekerduel Hercules - SC Cambuur is verplaatst naar donderdag 25 januari. Op sportpark Zoudenbalch wordt dan om 20.00 uur afgetrapt. Aanvankelijk was de bedoeling om de deze week afgelaste wedstrijd dinsdag in te halen, maar dat is gezien de weersverwachtingen te risicovol.
Met dat besluit komt een einde aan een gegoochel met speeldata. Dat ontstond nadat scheidsrechter Robin Hensgens donderdag minder dan twee uur voor de aftrap op Zoudenbalch besloot dat het te gevaarlijk was om de wedstrijd op het keiharde en oneffen bevroren veld doorgang te laten vinden.

Onbespeelbaar door regen

Door het eerste besluit om de wedstrijd dinsdag te spelen, moest de competitiewedstrijd Hoogeveen - Hercules van komende zondag worden uitgesteld. Dat was geen probleem, maar er doemde een nieuw probleem op: na ruim een week vorst is het de verwachting dat er maandag en dinsdag heel veel regen gaat vallen. Het bevroren veld op Zoudenbalch zou dan weliswaar ontdooien, maar opnieuw onbespeelbaar worden. Nu als gevolg van de vele regen.
Een tweede afgelasting wil Hercules niet riskeren: dat zou de club te veel geld kosten. Dus moest er opnieuw worden geschoven, met als gevolg dat de wedstrijd nu op 25 januari wordt gespeeld.

Geschuif

Het resultaat van al het geschuif met de bekerwedstrijd is dat Hercules twee weken op rij niet in actie komt in de competitie. De uitwedstrijd tegen Hoogeveen van zondag was al uitgesteld, omdat Hercules dinsdag zou moeten spelen. Dat uitstel is gehandhaafd. Ook de wedstrijd tegen Harkemase Boys van zaterdag 27 januari is uitgesteld, omdat de Utrechters twee dagen eerder de wedstrijd tegen SC Cambuur spelen.