Plus geplunderd voor goedkoop wc-papier: '800 rollen in vier minuten'

© RTV Utrecht
Utrecht - Een vestiging van supermarktketen Plus aan de Amsterdamsestraatweg werd zondagochtend overspoeld met mensen die voor één ding kwamen: een actie met afgeprijsd wc-papier.
Vestigingsmanager Marco Meeuwsen is er nog beduusd van. "Het was bizar. Normaal gesproken is het hier om tien uur 's ochtends niet zo druk, nu stonden mensen in rijen buiten te wachten." Meeuwsen laat de beelden van zondag nog eens zien. Mensen drommen bijeen bij de klapdeuren van het magazijn. Als daar een kar met een nieuwe lading toiletpapier uitkomt, wordt deze binnen enkele momenten leeggeplukt.
En zoals wel vaker met dergelijke acties, brengt ook deze enorme korting het slechtste in mensen naar boven. "Klanten werden verbaal agressief. Er was wat ruzie onderling, mensen hebben werknemers uitgescholden." Gevolg van de grote belangstelling was dat al het wc-papier na vier minuten was uitverkocht.
Meeuwsen: "We hadden hoge verwachtingen maar dit heeft alles overtroffen. Er zijn 800 pakken doorheen gegaan. We zijn open van 10.00 tot 22.00 uur, daarin hebben we vier minuten mensen blij gemaakt. De rest hebben we 'nee' moeten verkopen."