Code geel: sneeuw- en hagelbuien houden aan tot in de ochtend

© Pixabay
Utrecht - Op steeds meer plekken in de provincie is het maandagavond weer begonnen met sneeuwen. Code geel vanwege gladheid is nog de gehele nacht en ochtend van kracht. Anders dan verwacht, viel de avondspits op maandag overigens qua zwaarte erg mee.

Heb je leuke sneeuwfoto's? Stuur ze naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Nu het buiten afkoelt, brengen die buien ook weer droge sneeuw die dan blijft liggen. De komende 24 uur is er bovendien kans op onweer tijdens sneeuwbuien en dat is volgens Weeronline een zeldzaam verschijnsel. Dinsdag zijn er vooral in het noordoosten winterse buien.

Miljoenen kilo's strooizout

De strooiwagens van Rijkswaterstaat zijn de afgelopen uren druk bezig geweest. Rijkswaterstaat heeft maandag sinds 19.00 uur al 1.383.703 kilo zout gestrooid, meldde de site tegen 20.30 uur. Er staan 577 strooiwagens paraat om de gladheid te bestrijden. Sinds 1 oktober 2023 is er meer dan 34 miljoen kilo zout gestrooid in Nederland door Rijkswaterstaat. De strooiwagens legden ruim 483.000 kilometer af.
Code geel geldt maandag en dinsdag in het hele land. Het KNMI waarschuwt dat sneeuwresten en nieuwe winterse buien plaatselijk voor gladde wegen kunnen zorgen. Weggebruikers zijn gewaarschuwd om voorbereid de weg op te gaan en weerberichten en verkeersinformatie in de gaten te houden. Ook moeten ze bij gladheid hun rijgedrag aanpassen.