Winterkoudeopvang in Utrecht blijft zeker tot komende dinsdag open

© ANP
Utrecht - Dak- en thuislozen in Utrecht kunnen nog tot in ieder geval volgende week dinsdagochtend gebruikmaken van de winterkoudeopvang. Dat geldt ook voor de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, meldt een woordvoerder van de gemeente Amsterdam. Daarna wordt opnieuw gekeken naar de weersomstandigheden.
De regeling voor daklozen in de vier grote steden ging op 5 januari in omdat de temperatuur in de dagen daarna in de buurt van het vriespunt zou komen.
De afgelopen dagen maakten in totaal honderden dak- en thuislozen gebruik van de regeling. Zo sliepen in de nacht van zondag op maandag, toen het licht vroor, honderd mensen in de extra opvang in Utrecht, In Amsterdam waren dat er 212. In Den Haag 79 en in Rotterdam 122.
De winterkoudeopvang gaat open wanneer de gevoelstemperatuur onder het vriespunt komt. Daardoor wordt het te gevaarlijk om buiten te slapen. De opvanglocaties in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag gaan dan op hetzelfde moment open. De winterkoudeopvang is een extra opvangregeling in de vier grote steden en bestaat dus naast de reguliere winteropvang.
Eind november vorig jaar ging de winterkoudeopvang ook al open vanwege het koude weer.