Automobilist lichtgewond bij botsing met tram in Utrecht, tramverkeer stilgelegd

© Koen Laureij
Utrecht - Een automobilist is vanmiddag gebotst met een tram in Utrecht. De bestuurder van de auto raakte hierbij lichtgewond. Door het ongeluk is een gedeelte van de weg afgezet en ligt het tramverkeer stil.
De aanrijding vond plaats op de Weg der Verenigde Naties, in de buurt van Graadt van Roggenweg.
Door de botsing was er tijdelijk geen tramverkeer van tram 20 en 21 tussen halte CS Jaarbeursplein en Zuilenstein. Het spoor is nu weer vrij en het tramverkeer wordt opgestart, laat U-OV weten. Het zal enige tijd duren voordat de trams weer volgens dienstregeling rijden, laat het vervoerbedrijf weten.
De politie doet onderzoek naar het ongeluk en roept getuigen op zich te melden. Een bergingsbedrijf is inmiddels aanwezig om de auto weg te takelen. Waarschijnlijk kan het tramverkeer daarna weer opgestart worden.
Het is niet voor het eerst dat het misgaat op het kruispunt van de Weg der Verenigde Naties en de Overste den Oudenlaan. In 2018 vond er een heftig ongeluk met een camper plaats. De gemeente paste daarna de kruising aan. En afgelopen juni gebeurde er op dezelfde kruising nog een dodelijk ongeval met een voetganger.