Politie onderzoekt prijzenlijst illegaal vuurwerk via Snapchat: meerdere aanhoudingen

© Instagram / Politie Utrecht-Noord
Utrecht - De politie heeft in een woning in Utrecht meerdere aanhoudingen verricht nadat een prijzenlijst van zwaar illegaal vuurwerk werd gedeeld via Snapchat. Na een onderzoek werd in de woning 40 kilo zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. Ook zijn meerdere soorten harddrugs en een grote hoeveelheid contant geld gevonden. De zaak kwam aan het licht na een tip.
Het illegale vuurwerk bestond uit Cobra's 6 en Shells. Op de prijzenlijst die via Snapchat werd verspreid stond vermeld wat een Cobra 6 en een Shell kostte.
Nadat dit account werd nagetrokken, kwam de politie terecht bij een adres in Utrecht. Tijdens het onderzoek zagen agenten dat er vanuit de woning een aankoop werd gedaan. Nadat de politie de woning doorzocht, zijn er ook verschillende soorten harddrugs en een groot geldbedrag in contanten aangetroffen.
De politie laat via Instagram weten dat dit type vuurwerk niet thuishoort in een woning. "Er is een kleine verplaatsing of temperatuurverschil nodig om het flitspoeder van een Cobra te laten ontvlammen."