Politie Utrecht achtervolgt auto tot in Duitsland, drie verdachten aangehouden

© Instagram @politie_utrechtnoord
Utrecht - De Utrechtse politie heeft vanavond een auto vanaf de wijk Overvecht tot aan de Duitse grens achtervolgd. In de auto werd een grote hoeveelheid softdrugs aangetroffen. De drie inzittenden worden door de Duitse overheid vervolgd.
Een Duitse huurauto reed aan het begin van de avond op de Franciscusdreef in de Utrechtse wijk Overvecht. Agenten wilden de auto controleren, maar daar dacht de bestuurder anders over. Hij reed er met hoge snelheid vandoor. De automobilist manoeuvreerde op een gevaarlijke manier door de drukke avondspits heen.
Met meerdere politieauto's werd de achtervolging ingezet. De auto reed over de A12 in de richting van Arnhem. Toen ze de Duitse grens naderden, sloot ook de Duitse politie aan.
Tijdens de achtervolging werden er allerlei spullen uit het raam gegooid. Niet veel later stopte de auto op een parkeerplaats. De drie personen uit de auto gingen er toen te voet vandoor. Met behulp van een politiehelikopter werd het trio aangehouden. Er werd zo'n 10 kilo aan softdrugs aangetroffen in de auto. De drie verdachten worden door de Duitse politie vervolgd. Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen.