Regenachtige zomer en kerstvakantie zorgen voor topdrukte bij Utrechtse musea

© RTV Utrecht / Rose Heijnen
Utrecht - Wie dit jaar nog naar het Nijntjemuseum wil komt van een koude kermis thuis. De komende twee dagen zijn alle tijdsloten volgeboekt. En Nijntje is niet het enige museum dat het druk heeft in Utrecht.
De parkeerplaats voor het Spoorwegmuseum is al sinds vanochtend vol. Twee brakke studenten in gele hesjes sturen iedereen naar de dichtstbijzijnde parkeergarage. Ook dit museum werkt met tijdsloten om de drukte te reguleren. Evenementcoördinator Pim van Leeuwen: "We zitten vandaag rond de vijf- tot zesduizend bezoekers, maar door de tijdsloten is het te doen."
Schaatsbaan Spoorwegmuseum
Schaatsbaan Spoorwegmuseum © RTV Utrecht / Rose Heijnen
Veel mensen komen voor de jaarlijks terugkerende schaatsbaan. Van Leeuwen: "Ik heb zelfs van mensen gehoord dat hun kinderen hier hebben leren schaatsen." Volgens de coördinator is het drukker dan ooit. "We zitten dit jaar tegen records aan." Een verklaring heeft hij daar niet voor.
Ook bij het Museum Speelklok is het druk. Daar verwelkomden ze deze week de honderdduizendste bezoeker, voor het eerst sinds corona. Woordvoerder Akkie Groen: "We zijn heel blij dat het publiek de weg terug weet te vinden naar het museum." De regenachtige zomer heeft daarbij zeker geholpen. Groen: "Maar we zien bijvoorbeeld ook weer meer toeristen."
Regenachtige zomer en kerstvakantie zorgen voor topdrukte bij Utrechtse musea