Coke, cash en vuurwerk: grote vondst in het centrum van Utrecht

Archieffoto
Archieffoto © RTV Utrecht
Utrecht - De politie heeft bij een inval in een woning in het centrum van Utrecht veel illegale spullen gevonden, waaronder vuurwerk en drugs. De inval was afgelopen zaterdag, maar de politie deelt vandaag pas verdere details.
Er zijn twee verdachten aangehouden die volgens de politie 'relationele sferen' hebben met elkaar. Wat dat precies betekent, kan een woordvoerder niet zeggen. Een derde, minderjarige, verdachte moet zich later deze week melden op het bureau.
In de woning werd een grote hoeveelheid drugs gevonden, vermoedelijk cocaïne en een zak mdma of xtc. De politie vond ook tientallen zogeheten 'ponypacks' met, waarschijnlijk, cocaïne. Ponypacks zijn kleine envelopjes van vetvrijpapier waar drugs in worden gestopt.
Behalve alle drugs werd er ook veel cash gevonden en tientallen kilo's aan illegaal (zwaar) vuurwerk. De politie zegt daarover: "Het is ontzettend gevaarlijk voor de gebruikers zelf. Zo kan het vuurwerk misschien eerder afgegaan en klapt het op het moment dat je het nog in je hand hebt." Ook benoemt de politie het gevaar van de opslag van zulk vuurwerk voor de omgeving, omdat het kan leiden tot explosies.

Sociale media

De inval kwam nadat een wijkagent van een ander team in Utrecht (Noord) een tip kreeg over illegale handel op sociale media. "Boefjes gebruiken tegenwoordig van alles. Het kan via Instagram Stories, TikTok of Telegram zijn gegaan", aldus een woordvoerder.
Na de tip kwam een onderzoek die uiteindelijk leidde tot de inval. De politie wil niet delen in welke straat of wijk van het centrum de inval is gedaan.