Directeur Amac: 'Medewerkers welkom om te praten over afschaffen zondagstoeslag'

© ANP
Utrecht - Amac herkent zich niet in het beeld dat de FNV schetst over de elektronicawinkelketen. Dat zegt directeur Ed Bindels tegen RTV Utrecht. Volgens hem is er geen druk op medewerkers uitgeoefend om een geplande actie voor een zondagstoeslag te voorkomen.
Medewerkers zouden vandaag gaan protesteren bij verschillende filialen in het land, maar zagen daar volgens de FNV van af, omdat de veiligheid van FNV-leden die bij Amac werken in het geding zou zijn. Een bestuurder van de FNV meldde eerder vandaag dat meerdere personeelsleden van de Apple-speciaalzaak zijn geïntimideerd. Ook zou zijn gedreigd met ontslag op staande voet.
Bindels zegt zich hierin absoluut niet te herkennen: "Als het waar is veroordelen we dat ten zeerste. Er wordt vanuit het hoofdkantoor dan ook op geen enkele wijze druk uitgeoefend op onze gewaardeerde collega's", aldus de directeur. "Dit zijn allemaal mensen die ik een warm hart toedraag. Het zijn mijn collega's en ik draag zorg voor hen."

Uitgenodigd voor gesprek op kantoor

Bindels zegt dat de personeelsleden zijn uitgenodigd voor een gesprek op het hoofdkantoor over het afschaffen van de zondagstoeslag. Eerder gaf hij al aan dat het opnieuw invoeren van de zondagstoeslag financieel onhaalbaar is. "Dat is een enorme kostenpost, het gaat over tonnen".
De FNV is niet uitgenodigd voor het gesprek, maar wil er wel graag bij zijn. "De actie zou gehouden worden onder de vlag van FNV", zegt vakbondsbestuurder Onur Erdem. "We proberen iets collectiefs te regelen voor de groep. Dat is onze insteek. Dat de directie een gesprek wil is prima, maar nodig ons ook uit. We zien de uitnodiging graag tegemoet."