32-jarige man uit Vleuten overlijdt nadat auto in het water belandt

© Justin Egberts
Vleuten - Een bestuurder die gisteravond met zijn auto in het water belandde in Vleuten, is overleden. Dat meldt de politie. Het slachtoffer was een 32-jarige man uit Vleuten.
Het incident gebeurde op de Dorpsstraat rond 22.00 uur. Een woordvoerder van de politie Midden-Nederland zegt dat het mogelijk om een eenzijdig ongeluk ging. "Maar we weten nog niet 100 procent zeker of er geen andere voertuigen bij betrokken waren", zegt de woordvoerder. Het onderzoek is nog in volle gang, het Opsporings Team Verkeer (OTV) doet onderzoek naar de toedracht en omstandigheden van het ongeluk.
Volgens een aanwezige persfotograaf reed de bestuurder richting de Parkweg en vloog de auto vlak voor het kruispunt uit de bocht. Hierdoor kwam de auto op de kop in het water terecht. Er kwamen meerdere hulpdiensten, waaronder een duikteam en een traumahelikopter. Ter plaatse werd de bestuurder bekneld in het voertuig aangetroffen. De man werd door de hulpdiensten bevrijd, maar was ernstig gewond. Hij bezweek later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
De brandweer heeft de omgeving afgezocht naar mogelijk meer inzittenden, maar trof verder niemand aan.
De politie heeft inmiddels met een aantal mensen gesproken, maar zoekt nog meer getuigen. Mensen die iets hebben gezien, worden gevraagd contact op te nemen.