Extinction Rebellion demonstreert in Utrecht, centrum mogelijk minder goed bereikbaar

© Tobias Bos
Utrecht - Extinction Rebellion demonstreert zaterdag in Utrecht. De actie vindt vanaf 12.00 uur plaats in de omgeving van de Daalsesingel en kan volgens de gemeente voor verkeershinder zorgen.
Hierom wordt een deel van het busvervoer naar het centrum omgeleid. Wie met de auto komt, moet rekening houden met extra reistijd en omleiding. Eventuele omleidingsroutes richting de parkeergarages in het centrum worden op de gele borden aangegeven met de letter C. Inwoners van Utrecht die naar het centrum willen, wordt aangeraden lopend of met de fiets te komen.

'Uitermate ongelukkig'

Ondernemers zijn niet blij met de aangekondigde demonstratie. Zo is centrummanager Jeroen Roose - van Leijden bang dat mensen niet naar de stad zullen komen, terwijl de weekenden voor kerst juist het drukst zijn.
"Wij vinden het uitermate ongelukkig. We proberen actief te communiceren dat het centrum gewoon goed bereikbaar is. Mensen die met de auto komen kunnen het beste vanuit de zuid-, en oostzijde de stad inrijden, maar we raden mensen aan met de trein te komen", zegt hij.
De centrummanager heeft ondernemers in de stad geadviseerd klanten te laten weten dat ze bereikbaar zijn. De demonstranten neemt hij niks kwalijk: "Het recht op demonstreren is een groot goed. Daar vinden we niks van".