Buschauffeur niet vervolgd na dodelijk ongeluk op Vleutenseweg Utrecht met 7-jarig meisje

© RTV Utrecht / Carmen Nelissen
Utrecht - De buschauffeur die in maart dit jaar betrokken was bij het dodelijke ongeluk op de Vleutenseweg wordt niet vervolgd. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM) aan RTV Utrecht. Uit onderzoek blijkt dat de chauffeur niet te hard reed.
Het ongeluk gebeurde op 24 maart rond 08.00 uur 's ochtends ter hoogte van de Van Koetsveldstraat. Een 7-jarig meisje werd door de stadsbus aangereden en overleed. Haar 5-jarige broertje raakte zwaargewond. Burgemeester Sharon Dijksma noemde het ongeluk destijds een drama en zei dat haar hart huilde.
Een onafhankelijk onderzoeksbureau concludeerde begin oktober dat de Vleutenseweg volledig opnieuw ingericht moet worden om veiliger te worden. Een omwonende noemde op X het rapport confronterend en schokkend: "Maar het gaf ons ook bevestiging en dus een goed gevoel. Het is grondig en snel gedaan en de uitkomst is zéér helder", aldus de omwonende.
Toch wordt de weg de komende tijd niet volledig heringericht, tot onvrede van de buurt. De gemeente benadrukte begin deze maand dat wel degelijk stappen worden ondernomen om de Vleutenseweg met verschillende maatregelen op korte termijn veiliger in te richten en "serieus met de opvolging van het rapport" bezig te zijn.
In januari wordt daarover een nieuwe bewonersavond georganiseerd. Binnenkort krijgen omwonenden via een wijkbericht meer informatie daarover.