TV-icoon en voormalig RTV Utrecht-presentator Cilly Dartell (66) overleden: 'Fijn mens'

© ANP
Utrecht - Voormalig RTV Utrecht-presentator Cilly Dartell is op 66-jarige leeftijd in Amsterdam overleden. Ze was al enkele jaren ziek. Vorige maand werd al bekend dat de longkanker waar ze aan leed, was uitgezaaid en dat ze niet lang meer te leven had. Dartell genoot landelijke bekendheid, vooral doordat ze jarenlang Hart van Nederland en Shownieuws presenteerde.
Dartell, die eigenlijk Priscilla Veltmeijer heette, groeide op in Hilversum en was aanvankelijk vooral bezig met theaterwerk. Ze was de dochter van de bekende impresario Lou Veltmeijer, maar veranderde haar naam omdat ze niet bekend wilde staan als de dochter van. In de jaren 90 maakte ze de overstap naar de journalistiek. Eerst ging ze aan de slag bij de AVRO, waar ze kunst- en cultuurprogramma's presenteerde.
In 1996 ging ze bij de net opgerichte commerciële televisiezender SBS6 aan het werk. Daar presenteerde ze jarenlang Hart van Nederland en Shownieuws. In 2012 moest ze daar vertrekken. Ze kon daarna bij Omroep Max terecht. Tijdens haar presentatieloopbaan verrichte ze ook werkzaamheden voor RTV Utrecht. Ze presenteerde op Radio M Utrecht het middagprogramma Aan Tafel en het Muziekontbijt op zondagochtend. Programmaleider Pieter Vorage: "Cilly was een heel fijn mens. Altijd professioneel en met de nodige humor."
In 2017 verhuisde Dartell naar Florida, waar ze met haar man en kinderen al sinds de jaren 90 een huis had. Ze verbleef ook nog regelmatig in Amsterdam, de plek waar ze in het bijzijn van familie en vrienden vredig is ingeslapen. Ze laat partner Jan Cocheret en twee zoons na.