Lokale partij wil dat Utrecht Science Park weer De Uithof gaat heten

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
Utrecht - De Utrechtse universiteitswijk moet weer De Uithof gaan heten, vindt lokale partij UtrechtNu!. Volgens de partij is bij de vorige naamswijziging te weinig rekening gehouden met historische en culturele waarden. Ook was destijds een grote meerderheid van De Uithofbewoners en andere Utrechters tegen een naamswijziging.
UtrechtNu! reageert met een actuele motie op publicaties van RTV Utrecht, dat onderzoek deed naar wie de baas is op De Uithof. Onderdeel van dat onderzoek was een reconstructie van de naamswijziging van De Uithof in Utrecht Science Park. De motie wordt donderdag behandeld.
De partners op De Uithof besloten in 2010 eerder om de naam in Utrecht Science Park (USP) te veranderen. Toen Rijkswaterstaat niet wilde meewerken om de bordjes op de snelweg aan te passen, gingen de partners alsnog naar de gemeenteraad. Die besloot in 2018 na een handige lobby in meerderheid dat de naam gewijzigd mag worden.
UtrechtNu! vraagt het college onderzoek te doen naar de kosten en mogelijkheden om de naamswijziging terug te draaien. De partij vraagt vervolgens om met een voorstel naar de gemeenteraad te komen. Of de motie van UtrechtNu! het haalt moet donderdag bij de stemmingen van de raad blijken.