Vanaf zondag meer treinen in de regio Utrecht

© RTV Utrecht
Utrecht - De NS breidt de dienstregeling vanaf 10 december uit. In totaal gaan er in het hele land ruim 1800 extra treinen per week rijden. In de provincie Utrecht betekent de aanpassing dat vooral de verbindingen van en naar Arnhem, Hoofddorp en Woerden verandert.
In het weekend gaan er extra intercity's rijden op het traject van Arnhem via Utrecht en Schiphol naar Rotterdam. Daarnaast gaat er vaker een trein rijden tussen Utrecht en Den Haag en tussen Utrecht en Rotterdam. Tussen Utrecht Centraal en Woerden gaat het aantal sprinters in de daluren juist van vier naar twee per uur en ook van en naar Hoofddorp gaat het aantal sprinters op vrijdag van vier naar twee per uur.

Reistijd

De inzet van extra treinen betekent ook dat de reistijd op een aantal trajecten korter wordt. Zo wordt de reistijd van sprinters tussen Utrecht en Tiel en tussen Utrecht en ’s-Hertogenbosch verkort met ongeveer zeven minuten op vrijdag tot en met zondag.
Landelijk worden ook een groot aantal aanpassingen doorgevoerd. Zo komt de rechtstreekste Intercity Direct over de hogesnelheidslijn tussen Breda en Amsterdam terug en wordt de dienstregeling vanaf Amsterdam Centraal zo aangepast dat de reistijd naar Berlijn met een half uur wordt verkort.
NS zegt het aantal extra diensten mogelijk te kunnen maken doordat het bedrijf veel extra mensen heeft aangenomen. Waar mogelijk wil NS in de loop van 2024 meer verbeteringen doorvoeren.