Code geel na nachtelijke sneeuwbuien: meerdere ongelukken door gladheid

© Marnix Manschot Fotografie
Utrecht - Meerdere auto's zijn gisteravond en vannacht gestrand of in botsing gekomen door het winterse weer. Op verschillende plekken was het spekglad en was het zicht enige tijd verslechterd door de sneeuw.
Onder meer op de Amersfoortseweg in De Bilt ging het mis. Daar verloor een man mogelijk door de gladheid de macht over het stuur. Hij gleed de berm in, beschadigde een hek en kwam in een droge sloot tot stilstand. Omstanders belden direct 112.
De man moest voor verdere behandeling door naar het ziekenhuis. Een berger heeft de auto afgesleept. De schade aan het hekwerk is direct in kaart gebracht door de provincie. Het hek houdt wilde dieren tegen om de weg op te gaan. Wanneer het hek hersteld wordt, is niet bekend.
Op de A28 bij Amersfoort verloor een vrouw de macht over het stuur. Dat gebeurde in de richting van Utrecht voor de afslag Soesterberg. De vrouw kwam in de berm tot stilstand. Zowel de vrouw als haar hond, die ook in de auto zat, kwamen met de schrik vrij. Een berger heeft de auto uit de berm gesleept. Hierdoor waren twee rijstroken enige tijd afgesloten.
© Marnix Manschot Fotografie
Vanochtend zijn strooiwagens na twee rondes gisteravond weer de weg op gegaan. Vanochtend kan het plaatselijk nog glad zijn door sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten. In de loop van ochtend komt er vanuit het zuiden een neerslaggebied met (natte) sneeuw dat naar het noorden trekt. Het KNMI heeft tot 18.00 uur vanavond een code geel afgekondigd.
Vooralsnog ondervindt het spoor weinig hinder van het winterse weer. Er zijn geen vertragingen gemeld. De NS blijft voorlopig ook de normale dienstregeling rijden.