Advocaat moet impasse Utrechtse Galaxy Tower doorbreken

© ANP
Utrecht - Een advocaat moet de impasse rondom de Galaxy Tower in Utrecht doorbreken. De advocaat zal bemiddelen tussen ontwikkelaar De Lelie vastgoed en de bouwer Ballast Nedam zodat de bouw van de toren zo snel mogelijk wordt hervat. Dat staat in een raadsbrief over de voortgang van bouwprojecten in de stad.
"Wij hebben de bemiddelaar een brief geschreven om ook het maatschappelijk belang van het opleveren van de woningen mee te wegen in de oplossing", valt te lezen in de brief.
De bouw van de toren vlakbij Utrecht Centraal ligt door een conflict tussen de aannemer en de projectontwikkelaar al maanden stil. Een eerdere bemiddelingspoging van de gemeente om het geschil op te lossen, haalde niks uit.
Wethouder Eelco Eerenberg gaf destijds aan dat de rol die de gemeente kan spelen om de impasse te doorbreken, beperkt is. “Het is moeilijk voor het college om in het geschil te treden. Dat is echt een privaatrechtelijk geschil tussen twee partijen. En het gaat om hele grote bedragen”, aldus Eerenberg.