Proef met heel jaar verlengd: kinderen in Utrecht mogen in 2024 gratis met ov blijven reizen

Archieffoto.
Archieffoto. © Keolis
Utrecht - De provincie Utrecht verlengt een proef met gratis openbaar vervoer voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar. Die regeling gold al voor afgelopen zomer en in de herfstvakantie. In de Provinciale Statenvergadering van vandaag liet gedeputeerde André van Schie weten het uit te breiden voor heel 2024.
Dat betekent dat kinderen uit onze provincie volgend jaar gratis bij vervoerders Qbuzz en Syntus kunnen instappen. Zolang dat maar in het gezelschap van hun ouders gebeurt.
"De ervaringen zijn goed en daarom wordt de proef voortgezet", stelt Van Schie. "Kinderen kunnen dan, met uitzondering van treinen, ook buiten de vakanties om gratis reizen met het openbaar vervoer."
In de Statenvergadering riepen de partijen SGP, 50PLUS, BBB, PVV, CDA, SP, VVD en ChristenUnie het college op te werken aan betere ov-verbindingen over de provinciegrenzen. Omdat vervoerders zoals Syntus en Qbuzz vaak niet verder rijden dan de provinciegrens is reizen van en naar andere provincies niet eenvoudig. Terwijl mensen voor bijvoorbeeld een bezoek aan het ziekenhuis of school buiten de provincie Utrecht moeten zijn. Gedeputeerde Van Schie zei dat hij zich door de motie aangemoedigd voelt hieraan te werken.