Wethouder: 'Renovatie studentenflats Tuindorp-West start in augustus'

© RTV Utrecht
Utrecht - De verbouwing van de studentenflats aan de Willem Schuylenburglaan en Van Lieflandlaan in Utrecht start na de zomer. Dat zegt wethouder Dennis de Vries (PvdA), volgens hem hebben dan alle studenten elders een plek gekregen.
De flats zijn na vijftig jaar toe aan een ingrijpende opknapbeurt, waarbij grotere woonkamers en nieuwe badkamers worden gerealiseerd. Ook wordt het gebouw verduurzaamd. Commissielid Ruben Snijder van Student & Starter noemt de renovatieplannen voor de drie flats ‘mooi’, maar hij ziet ook een negatieve kant.
De driehonderd studenten die er nu wonen moeten binnen negen maanden op zoek naar vervangende woonruimte. “De plannen vielen rauw op het dak van de driehonderd bewoners”, zei hij tijdens het vragenuur. Het stoort hem dat de bewoners geen vervangende woonruimte krijgen aangeboden. Ook is hij het er niet mee eens dat studenten die al tijden in een groep wonen, nu uit elkaar getrokken dreigen te worden.
Snijder stelde namens zeven partijen een serie vragen aan verantwoordelijk wethouder Dennis de Vries. Die zei dat hij van woningcorporatie SSH gehoord heeft dat in augustus alle studenten een andere plek zullen hebben, en dat daarna pas de renovatie begint. Verder benadrukt hij dat de SSH alles conform de regels doet. Hij liet blijken geen zorgen te hebben over het naleven van de rechten van de huurders.
Toch is hij bereid om de vinger aan de pols te houden en met de SSH in gesprek te blijven. Ook om te kijken of studenten bij elkaar kunnen blijven op een nieuwe plek.