Explosief aangetroffen in Utrechtse woonwijk

© Koen Laureij
Utrecht - In een woonwijk in Utrecht is vanmorgen een explosief aangetroffen. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het object onklaar gemaakt en elders tot ontploffing gebracht.
Het explosief werd iets voor 10.54 uur gevonden in een bosschage aan de Ridderlaan. Los van de politie en EOD was ook de brandweer en ambulance aanwezig in de straat. De forensische opsporing doet op locatie onderzoek naar het explosief.
De afgelopen weken zijn onderzoeken naar explosieven en verdachte pakketjes in Utrecht schering en inslag. Afgelopen woensdag zijn jerrycans uit een geparkeerde auto gehaald in Utrecht Overvecht. Een week geleden ging het ook mis aan de Tafelbergdreef in Overvecht, toen trof een schoonmaker explosieven aan in een portiek van een flat aan de Tafelbergdreef. Hierdoor moest de eerste etage van de flat worden ontruimd.
Half oktober werd de EOD ingezet bij een appartementencomplex aan de Zilveren Florijnlaan in Leidsche Rijn en eind september was er een onderzoek naar explosieven bij een woning aan de Boliviadreef. Dit had een link met tientallen plofkraken in Duitsland.
Explosief aangetroffen in Utrechtse woonwijk Hoograven