Utrechtfans genieten na van Utrecht-Ajax: van een shirt met rugnummer 4-3 tot het liedje van Piebe

© RTV Utrecht
Utrecht - FC Utrecht - Ajax leverde zondagmiddag een knotsgekke wedstrijd op. Na de 4-3 overwinning uitten fans van Utrecht hun vreugde, ook online. En uiteraard kon een dosis leedvermaak om Ajax ook niet ontbreken.
Utrechtsupporters stapten vanochtend ongetwijfeld met hun juiste been uit bed. Dirk Steenaart maakte zijn ochtend nog wat beter door op X zijn filmpje van de ereronde na de wedstrijd en daarbij een vrolijk 'Goedemorgen!' te delen.
Voor Marc 't Hart is het dubbel feest. Niet alleen vanwege de zege op Ajax, maar ook omdat hij - met koffie in een Utrecht-beker - zijn verjaardag viert.
Sommige fans gaan een stapje verder. Zo twijfelt deze onbekende Utrecht-supporter geen seconde en laat hij na de wedstrijd zijn shirt bedrukken met zowel de eindstand als de naam van matchwinner Oscar Fraulo.
Misschien wel de meest originele reactie na Utrecht - Ajax komt van een Excelsior Rotterdam-fan. Piebe-Guido van den Berg, die eerder al hits scoorde met zijn liedjes over Feyenoord-spits Giménez, de transfers van PSV en Andy van der Meijde, smeert zijn keel en gooit dit lied online.

Amsterdams leed

Naast alle feestvreugde en vrolijkheid bij Utrecht, heerst er ook verdriet en bovenal cynisme rondom Ajax. Zo ziet Arjen van Geverren in een op het veld gegooid bierbekertje nog wel een bijzonder lichtpuntje voor de Amsterdammers.
De meeste reacties richten zich echter op Maurice Steijn. De trainer vierde vlak voor de wedstrijd vakantie op Ibiza, en daar kwam hij blijkbaar doelpuntenmaker Ryan Flamingo tegen.
Tot slot een Instagram-post van @sarcasper die "teksten uit het dagelijks leven, uitgevoerd met schijtlollig sarcasme of als parodie" plaatst. In één van laatsten richt hij zich op de wedstrijd van gisteren en trekt hij de vergelijking met het muziekfestival Amsterdam Dance Event.
Tekst gaat verder onder foto.

Vriendschappen op het spel?

Als opwarmertje bij het duel tussen Utrecht en Ajax blikten we met vrienden, waarin de één hartstochtelijk voor FC Utrecht juicht en de ander juist voor Ajax klapt, alvast vooruit. Zoals met tennisvrienden Peter Westland en Theo Uijttewaal. Ze waren niet samen tijdens de wedstrijd, maar hadden wel contact via WhatsApp. "Ik heb hem wel lopen stangen, ja. Ajacieden hebben meestal een grote mond, maar dat is nu wel even anders", grinnikt Utrecht-fan Theo.

Dat laatste klopt, gezien de eerste reactie van Peter: "Wij hebben jarenlang succes gevierd, nu moeten we als Ajax-fans even kunnen incasseren." Vanavond ziet het duo elkaar weer op de tennisbaan. Theo: "Daar kijk ik erg naar uit. Dan zal ik hem eerst even condoleren met zijn cluppie, want ik denk niet dat ze het lek snel boven zullen hebben." Peter: "Ik zal me gedragen en hem feliciteren. Naarmate je ouder wordt, ga je ook meer relativeren, hè."