'Utrechter komt om bij vlucht na plofkraak in Duitsland'

© Pixabay
Schloßvippach / Utrecht - Bij de vlucht na een plofkraak in de Duitse deelstaat Thüringen is twee weken geleden een Nederlandse verdachte omgekomen. Volgens de Utrechtse raadsfractie van DENK komt hij uit Utrecht en wil zijn familie dat zijn lichaam wordt vrijgegeven.
Na de plofkraak werden ook drie andere verdachten opgepakt. Een woordvoerder van de Duitse politie wil – in het kader van het onderzoek – niet zeggen waar zij vandaan komen.
De vier sloegen op de vlucht na het opblazen van een geldautomaat in Schlossvippach op 26 september, in de buurt van Erfurt. Daarbij verloor de chauffeur bij de rivier de Unstrut de macht over het stuur, waardoor de auto in het water terechtkwam. Drie inzittenden wisten kort aan de politie te ontkomen, de vierde kwam bij de crash om het leven.
Dat het lijk van de verdachte twee weken na zijn overlijden nog niet was vrijgegeven door de Duitse politie leidde tot ontevredenheid van familie en vrienden. Zij willen hem een waardig afscheid geven. Volgens de Utrechtse raadsfractie van DENK gaat het om een 25-jarige Utrechter uit Kanaleneiland. De partij was van plan om vragen te stellen aan de burgemeester, maar heeft die vragen op het laatste moment teruggetrokken. Nabestaanden hebben volgens DENK vandaag te horen gekregen dat het lichaam wordt vrijgegeven.