Verdachte (18) van dodelijke aanrijding op Utrecht Science Park niet langer vast

© RTV Utrecht
Utrecht - De 18-jarige man uit Utrecht die wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijke aanrijding vorige maand is weer op vrije voeten. Het onderzoek naar het incident loopt nog, de man blijft een verdachte, laat het Openbaar Ministerie (OM) weten. Bij het ongeluk kwam een 68-jarige man om het leven.
Het ongeluk gebeurde op 2 september rond 15.30 uur. De 68-jarige man zat op een fiets en werd aangereden door een scooter toen hij wilde afslaan. De scooterrijder reed door en liet het slachtoffer zwaargewond achter. De man overleed later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie startte direct een onderzoek en wist de scooterbestuurder uiteindelijk op te sporen en aan te houden.
Volgens het OM wordt hij verdacht van het overtreden van de wegenverkeerswet. Bij dit soort overtredingen is het gebruikelijk dat een verdachte een eventuele strafzaak in vrijheid mag afwachten. In dit geval is daar ook voor gekozen omdat er volgens het OM geen specifiek vlucht- of recidivegevaar is. "Ook is er geen onderzoeksbelang dat voorlopige hechtenis nodig maakt", aldus een woordvoerder.
Het onderzoek naar de zaak gaat ondertussen verder. Als dat onderzoek is afgerond, wordt beslist of de man zich voor de rechter moet verantwoorden.