Wensen bewoners genegeerd: Utrecht wil wél asfalt en géén rotonde Weerdsingel Oostzijde

Eerdere protesten voor het behoud van de rotonde
Eerdere protesten voor het behoud van de rotonde © Marc van Rossum du Chattel
Utrecht - De Weerdsingel Oostzijde in Utrecht krijgt rood asfalt met in het midden een kleine strook klinkers. De rotonde bij de Noorderbrug wordt veranderd in een voorrangskruising. Dat staat in het voorlopig ontwerp dat de gemeente heeft vrijgegeven.
Daarmee houdt wethouder Lot van Hooijdonk vast aan haar conceptplan. Op dat plan kwamen eerder ruim 200 reacties van zowel individuele bewoners als enkele organisaties. Die waren voornamelijk negatief. Meerdere bewoners gaven aan dat ze liever klinkers zagen in dit historische deel van de stad.
Ten noorden van de Noorderbrug wilden zij de huidige rotonde graag houden, omdat die veiliger zou zijn dan de geplande voorrangskruising. Ook lieten de bewoners weten dat ze niet tevreden waren over het participatietraject. Met de input van de buurt zou maar weinig zijn gedaan.

Belangrijke doorfietsroute

Van Hooijdonk liet eerder al in een brief aan de gemeenteraad weten achter haar keuzes te staan. Rood asfalt was volgens de wethouder een logische keuze omdat in de plannen van de gemeente de Weerdsingel een belangrijke doorfietsroute wordt die het centrum moet ontlasten. De weg zou daarmee ook beter aansluiten op omliggende wegen.
Weliswaar was een rotonde volgens een verkeersbureau net iets veiliger dan een kruising, maar de verschillen waren klein. De wethouder vond het belangrijker dat er door de kruising meer ruimte was voor groen. Ook zou de route voor fietsers zo logischer aanvoelen.
In het voorlopig ontwerp blijven de plannen van de wethouder staan. Er komen twee fietsstroken met rood asfalt van elk twee meter breed die in het midden worden gescheiden door een strook met klinkers van 80 centimeter. De rotonde wijkt voor een voorrangskruising.

Kleine wijzigingen

Ten opzichte van het conceptplan zijn er vooral kleine wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn er iets minder parkeerplaatsen voor auto's en iets meer parkeerlocaties voor fietsen. Ook het ontwerp van de kruising is iets aangepast waardoor het volgens de gemeente nog veiliger wordt.
Omwonenden en andere belangstellenden kunnen nog op het plan reageren. De gemeenteraad kan de plannen nog wijzigen voordat ze definitief worden.