Universiteit Utrecht roept studenten in Israël op om terug te komen

© RTV Utrecht / Sadettin Canbay
Utrecht - De Universiteit Utrecht (UU) vraagt studenten die zich in Israël bevinden om terug te keren naar Nederland. Vanwege de oorlog daar zijn er al honderden doden gevallen, waaronder ook buitenlandse studenten. De UU laat aan universiteitsblad DUB weten dat alle Utrechtse studenten in het land veilig zijn.
Volgens de UU zijn er op dit moment een paar studenten in Israël, een precies aantal wordt niet genoemd, maar het zijn er minder dan tien. Afgelopen weekend heeft de universiteit met al deze contact gehad. "Zij geven aan dat zij zich op dit moment veilig voelen", aldus een woordvoerder.
Het beleid van de Utrechtse universiteit is dat ze studenten vragen om terug te keren naar Nederland als de overheid code oranje afgeeft voor het land waar zij studeren. Dat gebeurde afgelopen zaterdag. Samen met de studenten kijkt de universiteit wat voor hen de veiligste optie is.

Ondersteuning bieden

Ook studenten en medewerkers van de UU die zich in Nederland bevinden kunnen terecht bij de universiteit. Die laat weten graag ondersteuning te bieden aan iedereen die op de een of andere manier geraakt is door alle gebeurtenissen.
De UU is niet de enige Nederlandse universiteit die studenten oproept om terug te komen naar Nederland. Zo heeft ook de Universiteit van Amsterdam contact opgenomen met zeven studenten die nu in Israël verblijven en aangeboden hen te helpen om terug te keren.