Najaarsronde coronaprik van start in Utrecht: 30.000 prikken in komende twee weken

© RTV Utrecht
Utrecht - Met zo'n 1500 afspraken in de provincie Utrecht is de najaarsronde voor de coronaprik vandaag van start gegaan. De campagne is bedoeld voor mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona.
Waar in andere regio's nog opstartproblemen waren door een korte storing verliep de eerste dag in Utrecht soepel, laat een woordvoerder van de GGD weten. "De verwachting is dat 99 procent van de mensen is geweest. We willen in de eerste drie weken alle afspraken afgerond hebben, in de komende twee weken hebben we 30.000 afspraken in de agenda staan."
Zwangere vrouwen, 60-plussers, mensen met een hoog risico, zorgmedewerkers met direct patiëntencontact en mensen die jaarlijks uitgenodigd worden voor de griepprik zijn als eerste aan de beurt voor hun prik. Wie geen uitnodiging heeft ontvangen, kan vanaf 16 oktober zelf een afspraak maken bij de GGD. De najaarsronde loopt tot en met december. De priklocaties zijn Utrecht, Amersfoort, De Bilt, Leerdam, Mijdrecht, Veenendaal en Woerden.
Voor de uitvoering van de najaarsronde doet de GGD beroep op ongeveer driehonderd mensen: "Dit zijn met name mensen die zich tijdens de vorige campagnes ook hebben ingezet in de strijd tegen corona."