Derde verdachte van overval op tankstation Einsteindreef Utrecht ook opgepakt

© Koen Laureij
Utrecht - De politie heeft gisteren een derde verdachte aangehouden na de overval op een tankstation aan de Einsteindreef in Utrecht. De drie vielen in de nacht van zaterdag op zondag met donkere kleding en gezichtsbedekking binnen bij de Esso. Twee minderjarige jongens werden meteen gepakt, de derde wist te ontkomen.
Gisteren werd de 17-jarige jongen uit Beverwijk alsnog in de kraag gevat, vertelt een woordvoerder van de politie vandaag. Zijn kompanen zijn een 16-jarige jongen uit Beverwijk en een 17-jarige jongen uit Utrecht. Of ze ook verdacht worden van meer overvallen is "onderdeel van onderzoek dat gaande is".
Het was inmiddels de tweede keer in korte tijd dat het Essostation aan de Einsteindreef doelwit was van criminelen. En het was de vierde keer in twee weken tijd dat een Utrechts tankstation werd overvallen. De politie zegt dat tankstations in de regio gewaarschuwd zijn en dat ze verteld is op welke signalen ze moeten letten.
Na een eerdere daling zijn tankstations dit jaar ineens weer geliefd bij criminelen. In heel Nederland sloegen overvallers dit jaar al ruim dertig keer toe bij tankstations. Volgens experts zijn daarvoor meerdere redenen aan te wijzen, zoals het feit dat de aanwezigheid van sigaretten en contant geld de tankshops aantrekkelijk maken voor een overval.