Utrechtse YouTuber Lara wint Kunstbende Award met komische video's: 'Origineel, energiek en veelzijdig'

© StudioLara
Utrecht - De Utrechtse YouTuber Lara Thijsebaard, beter bekend als StudioLara heeft een prijs in de wacht gesleept op het Kunstbende Young Creators Festival. Ze won met haar comedyvideo's in de categorie Content Creator. De 18-jarige Anna de Freeze uit Eemnes werd tweede, Bas Opgenoorth (17) uit Elsloo derde.
Lara maakt sketches, praatfilmpjes, gamingvideo's en "random gekke dingen". De jury is unaniem in het oordeel over haar: "Lara is origineel, energiek en laat vele kanten van zichzelf zien."
De 19-jarige mbo-studente timmert al sinds haar 12e aan de weg. In 2020 werd ze al eens derde bij Kunstbende. "Maar ik ben beter geworden in videobewerking en heb meer ervaring nu. Dat komt ook door een stage bij TivoliVredenburg en de hulp van Comedyhuis Utrecht."
Het maken van de filmpjes doet ze nu nog naast haar studie. Haar doel is om op termijn door te breken op televisie of in het theater. "Deze prijs kan daarbij helpen."
Ook blijft ze verder bouwen aan haar YouTube-kanaal. Momenteel doet ze dat met haar absurde serie "De hilaarische struggle jeugd".