Trein stilgezet in Utrecht vanwege dreigende situatie, vier aanhoudingen

© RNU
Utrecht - In Utrecht zijn vanmiddag vier verdachten uit een trein gehaald en aangehouden.
De verdachten zorgden voor een dreigende situatie en verschillende reizigers voelden zich volgens een politiewoordvoerder zo angstig dat ze alarm sloegen. De trein werd daarop stilgezet bij stations Vaartsche Rijn. Agenten met kogelwerende vesten namen vervolgens de vier verdachten mee. Vanwege het incident cirkelde enige tijd een politiehelikopter boven de stad.
Wie de verdachten zijn en wat ze precies hebben gedaan of gezegd is nog niet duidelijk. Ze worden verhoord en ook getuigen uit de trein kunnen hun verhaal doen. Er was in elk geval geen sprake van wapens, zegt de woordvoerder, maar mogelijk wel van dreigende taal.
Reizigers mochten gedurende de actie de trein niet verlaten, ook moest iedereen weg van het perron. Het treinverkeer heeft door de actie stilgelegen.

Burgemeester

Op X, voorheen Twitter, reageert burgemeester Sharon Dijksma op het incident. "Dank aan onze politie voor het kordate optreden vanmiddag. Er waren veel mensen in de stad die getuige zijn geweest van deze inzet. Fijn dat de treinen weer rijden en de situatie genormaliseerd is."
© RNU