FC Utrecht vrouwen winnen thuis van SC Heerenveen

© FC Utrecht
Utrecht - De FC Utrecht vrouwen hebben thuis op sportpark Zoudenbalch met 1-0 gewonnen van SC Heerenveen. In de 19e minuut profiteerde FC Utrecht van een penalty die netjes werd binnengeschoten door Eshly Bakker. Trainer Helbling over SC Heerenveen: "We wisten dat het een ploeg was die het spel heel compact maakt en constant druk op de bal geeft. Het was een moeizame tegenstander met zeker ook kwaliteiten."
Jasmijn de Groot stond de afgelopen twee Eredivisie wedstrijden in de basis van FC Utrecht, maar moest vandaag haar plaats afstaan aan Puck Louwes. "Jasmijn de Groot had tegen PEC Zwolle niet de allerbeste fasen en uiteindelijk is het ook gewoon lastig om direct op zo een podium te presteren. We hebben twee goede keepers en voor ons als staf was dit het moment om voor Puck Louwes te kiezen", gaf trainer Helbling aan. Topscorer Judith Roosjens was niet fit genoeg en begon daarom ook op de bank.
FC Utrecht trainer Helbling 'Eindpassjes zijn net niet goed genoeg'
SC Heerenveen wist ondanks de kansen die ze creëerden door de lange bal te geven niet tegen FC Utrecht te scoren. Ondanks veel kansen was Helbling kritisch op het aanvallend spel van haar ploeg. "Ik denk dat we uiteindelijk niet goed in die laatste fase zijn, want als je ziet hoe vaak we doorkomen over de zijkanten en je ziet hoe goed we de situatie uitvoetballen. Dan zijn de eindpassjes net niet goed genoeg en staan we vaak buitenspel."
Keeper Puck Louwes 'Ik ben hartstikke blij met de nul'
De ploeg van Helbling staat momenteel met negen punten in de eredivisie gezamelijk bovenaan met Fortuna Sittard. Volgende week zondag speelt FC Utrecht uit tegen Telstar in Velsen.

Eredivisie
FC Utrecht - SC Heerenveen 1-0

1-0 Eshly Bakker (19'/penalty)