Dode man in woning centrum Utrecht gevonden, politie houdt rekening met misdrijf

© Koen Laureij
Utrecht - In een woning aan het Teugelhof in het centrum van Utrecht is een overleden man gevonden. De recherche houdt rekening met alle scenario’s, maar er zijn sterke aanwijzingen dat het gaat om een misdrijf.
De politie kreeg afgelopen donderdag aan het eind van de middag de melding dat er al dagenlang geen contact met de man was geweest. In zijn woning troffen agenten het stoffelijk overschot van de man aan. Op dit moment is het nog onduidelijk wat er gebeurd is in de woning of wat de mogelijke toedracht is geweest. Ook is het nog onbekend hoe lang het slachtoffer in de woning heeft gelegen of wanneer hij om het leven is gekomen.
Omdat er snel van een misdrijf werd uitgegaan werd ook een zogeheten TGO (Team Grootschalig Opsporing) opgestart. Buurtbewoners zagen daardoor veel agenten in en rondom de woning, waaronder ook rechercheurs in witte pakken.

'Lopend onderzoek'

Aanvankelijk wilde de politie niet meer vertellen dan dat het ging om "lopend onderzoek". Het leidde tot veel gespeculeer in de omgeving. "Ik hoef de inhoud niet te weten", zei een buurman. "Maar ze zijn hier niet eens langs geweest om te zeggen dat ze met een onderzoek bezig zijn en dat ze daar nog niets over kunnen zeggen."
"We hebben geen idee", zei een medewerker van een nabijgelegen café. "Je denkt meteen dat er dan iemand dood is. Er zijn veel roddels nu dat er wel iemand vermoord zal zijn." De kapper om de hoek wist meer. In de nacht van donderdag op vrijdag heeft hij zelf gezien dat er een lichaam onder een wit laken werd weggedragen.
Dat blijkt nu te kloppen. Ondertussen zijn buurtbewoners gehoord om een beter beeld te krijgen over de mogelijke toedracht. Ook worden er camerabeelden onderzocht. De recherche laat weten nog op zoek te zijn naar meer getuigen.