UMC Utrecht spreekt steun uit aan Erasmus MC in Rotterdam na schietpartij

© ANP
Utrecht/Rotterdam - Meerdere ziekenhuizen, waaronder het UMC Utrecht, spreken hun medeleven uit met de medewerkers, patiënten en studenten van het Erasmus MC in Rotterdam. Vanmiddag vond er een dodelijke schietincident plaats waarbij een docent overleed.
De vermoedelijke dader, die tevens brand stichtte in het ziekenhuis, had eerder in een nabijgelegen woning een 39-jarige vrouw doodgeschoten en haar 14-jarige dochter zwaar verwond. Het meisje overleed later aan haar verwondingen. In het Erasmus MC werd een 43-jarige docent doodgeschoten.

Veel nazorg nodig

De beroepsorganisatie voor de zorg NU'91 in Nieuwegein is geschokt door de schietpartijen in en rond het Erasmus MC in Rotterdam. "Onze gedachten zijn allereerst bij de slachtoffers, maar het is schokkend dat dit in een ziekenhuis gebeurt", zegt een woordvoerder.
"Op zijn zachtst gezegd vertrouwen zieke mensen erop dat ze in het ziekenhuis op een veilige plaats zijn, en dan gebeurt er dit", zegt hij. "En zorgmedewerkers willen ook veilig hun werk kunnen doen, maar dat is vandaag grof verstoord." Volgens de woordvoerder zal veel nazorg nodig zijn voor de medewerkers en patiënten van het Rotterdamse ziekenhuis.