Vechtende verkeersregelaars ontslagen na ruzie bij stadion Galgenwaard

© Dumpert
Utrecht - Verkeersregelaars zijn afgelopen dinsdag bij de Galgenwaard in Utrecht met elkaar op de vuist gegaan. De betrokkenen zijn inmiddels ontslagen. Dat laat het bedrijf Bureau Verkeersregelaar Nederland (BVN), dat de verkeersregelaars had ingezet, weten. "Dit is vanzelfsprekend volledig onacceptabel."
Na de voetbalwedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal tegen Engeland brak buiten het stadion een gevecht uit tussen meerdere verkeersregelaars. Op een filmpje dat rondgaat op socialmediaplatform Dumpert is te zien hoe ze achter elkaar aanrennen en elkaar slaan en schoppen. De wegbegeleiders werkten voor BVN en waren door FC Utrecht ingehuurd.
BVN-manager Janno Brinkhuis noemt de hele kwestie "een hoofdpijndossier". De verkeersregelaars waren medewerkers van verschillende onderaannemers. Daar zijn ze inmiddels ook niet meer welkom. "Van alle medewerkers die wij inzetten wordt verwacht dat zij in staat zijn om voorkomende situaties in het verkeer te kunnen de-escaleren, juist gelet op de agressie die verkeersregelaars dagelijks meemaken van weggebruikers."
Zowel de gemeente als de politie weten niets van het incident af. Ook is niet duidelijk waarom de wegbegeleiders met elkaar vochten. FC Utrecht is wel op de hoogte van de vechtpartij. "Uiteraard vinden wij het absoluut niet kunnen wat hier is gebeurd. De coördinator van BVN, het bedrijf waar we mee samenwerken, was binnen een minuut ter plaatse en heeft direct maatregelen genomen."